Disturbed


Så nu är konserten slut! Åååh så lyxigt det är att bo nära; jag promenerade dit på 5 minuter (och det var säkert en omväg, man borde kunna gena mellan några hus) och traskade lika snabbt hem igen. Konserten slutade liksom för typ en halvtimme sen bara, och jag har hunnit köa i (en oändligt lång) garderobkön, köpt en affisch och gått sådär sakta som man ska göra mitt i natten. Lyx lyx!

Tyvärr var det inte lika bra som på Sweden Rock i somras, det är nånting med de där stora utomhusarenorna liksom. Och sångaren verkade inte lika motiverad eller entusuastisk idag, även om han skärpte sig efter ett tag. Gitarristen var dock på och pekade på mig ett par gånger att inte bara ta bilder utan klappa och hoppa lite också, hehe. När han klev av scenen under trumsolot så gestikulerade vi lite åt varann.
Det blev sådär som vanligt när jag går på konsert själv - först är det suck och stön och stå långt bak. Sen testa sig på att gå längre fram, attackera från sidan sådär. Dock var det ett stängsel som delade av första och andra halvan av arenan! Så jag kom inte längre fram, trodde jag. Men sen öppnade de upp i stängslet och släppte in lite mer folk därinne, och poff så var jag längst fram! Helt på sidan, men ändå längst fram! Efter en smärtsamk incident med min arm och lite panikångest över om jag skulle svimma så började konserten - endast sekunder senare! Det var helt okej, som sagt, men inte superkul eller överväldigande. Det var inte ens en särskilt bra version av Land of confusion :(
Men jag är glad att jag gick! Och jag tycker fortfarande det är cred att jag vågar gå själv på saker.




Easy


Idag har jag haft en lat dag, sovit och tagit det lugnt. Det känns fint.
Vi får se om vi orkar gå på Bond ikväll, annars är det TV-kväll som gäller :)
Imorgon är det konsert! Disturbed! På lördag ska vi fira Andrea och på söndag tog jag halva Jonatans pass så jag ska jobba mellan halv fem och midnatt, vilket känns lite trist men helt okej. Lite lön är bara bra! Nästa vecka är det spanska igen också, jag har typ kommit jättemycket efter (men det kan nog lösas bara jag läser ordentligt i helgen och på måndag).

Kunden är kung


Jobb igår efter helkvällen med Linn och jag kände mig typ bakis hela kvällen på jobbet (konstigt när jag gick upp klockan 12 och började jobba 16.30?). Hm. Men så kändes det. Gå och lägga sig med huvudvärk är förresten ingen höjdare - särskilt när man vet att man ska upp sju på morgonen dagen efter!
Imorse var det till att vakna tidigt och möta Johan och Jonatan för att gå på Kunden är kung-utbildning som jag var opeppad på till att börja med. Johan kom sent så jag och Jonte letade oss till Filmstaden i Råsunda själva, bara för att irra och fråga vart vi skulle men receptionisten hade ingen aning och när jag sa vad kursen hette så skrattade hon. Johan kom och vi fortsatte vara förvirrade, och nu sena eftersom klockan hunnit bli kvart över nio, men till slut fick receptionsten tag på någon i telefon som sa att vi skulle vara på Park. På andra sidan stan alltså. Vår chef hade sagt Råsunda, på lappen stod det Råsunda, vi var på Råsunda men tydligen skulle vi vara på Park. Typ 9.45 var vi utanför Park men där var det ju stängt, alla var i salongen, och vi fick ringa vår chef. Han trodde vi var på Råsunda. Vi sa att vi var utanför Park och att det var stängt. Han lade snabbt på för att ringa någon ansvarig och någon minut senare dök en tjej upp på gatan och öppnade åt oss. Så ja, typ en timme sent kom vi, och alla stirrade på oss när vi kom in, och de hade redan skrivit massa saker i blocken etc. Kändes rätt dumt.
Kursen var i alla fall okej, det roliga var väl Jonatan som var så dissig till hela kursen och klagat så mycket som blev värsta frälst på slutet, hah! I början suckade och stönade han över cheezigheten och skämten men sakta men säkert skrattade han med istället och log. Ha-Ha. Men jo, det var bättre än trott, det var inte så knas som jag förväntat och det hela var rätt trevligt. God mat var det också, de hade tänkt på alla med konstig kost och vi fick både frukt och kaka. Under en övning fick man dessutom ge feedback på sina lagkamrater, både positivt och negativt, och jag fick både "dominant", "smågnällig", "markerar gärna sin position" såväl som "glad", "öppen", "lyssnar", "social" och "ödmjuk". Sen vad jag tyckte om mina kamrater lämnar vi osagt. Det var i alla fall skönt att ha Jonatan som sällskap, men jag var duktig och pratade med liite nytt folk också.

Long time no see


Så mitt internet hemma har varit dumt och knasigt men nu lyckades jag i alla fall få igång det!
(förväntar mig dock inte att det kommer förbli snällt...)

I helgen var det jobb som gällde, jag och Elias jobbade ihop på första gången på länge :)
På söndagen drog Elias med sin mamma och bröder och jag drog ihop Jonas, Eva och Kim på middag på Texas Burger i Sickla och sen bio: Låt den rätta komma in. Jag vet att jag är en nörd som hänger på min arbetsplats även när jag inte jobbar, men jag tycker om den!!

Igår helt otippat så ringde Limpa mig mitt på dan och frågade vad jag gjorde för hon var i stan!!
Linn är då alltså min vän som bor i Manchester som jag hade jättekul med i somras?
Timingen var perfekt, för igår jobbade jag till 17 och idag börjar jag först 16.30. SKÖNT. Så efter jobbet åkte jag till mina föräldrar och åt middag med dem, jag och Elias, och sen såg vi på ett avsnitt av Jeopardy från 1991 när min pappa tävlade :D Han blev stormästare, var med i tre avsnitt, men  vi hann bara se ett, för sen skulle jag och Elias möta upp grabbgänget och bowla. Efter bowlingen mötte Limpa upp och vi alla gick till Söders hjärta där fler väntade. Jag och Linn satt och flummade i vår hörna som vanligt medan alla andra var rätt normala och pratade i en lägre ton, hehe. När alla dragit därifrån utom vi så drack jag upp det sista i mitt glas och började känna mig rätt så berusad. Vi började gå på söders gator mot Götgatan, för att se om Fenix var öppet. Klockan 01 på en måndag är dock det mesta stängt... Istället gick vi förbi Kelly's och gick och köpte chips på 7-11, väntandes på Linns syster Amanda som också var i krokarna. Hon kom strax och vi tre försökte oss på Kelly's. Det är 23-årsgräns där och Amanda är bara 18 men Linn tjatade lite och min höga ålder (haha) bidrog till att vi fick gå in allihop ändå. Det var första gången jag dricksade en garberobkille, tror jag! (nej andra, den första kallade mig söt på Harry B, HAHA!) Inne på Kelly's drack jag en veckans drink - som var väldigt god och lättdrucken, by the way - och stod och väntade i toakön I EN EVIGHET. Först väntade jag vid toan vid ingången och vi stod där så länge (de andra sällskapade) att garderobkillen kom och sa att det fanns en till vid andra baren. Jag som veerkligen behövde gå på toa gick snabbt dit bara för att vänta jättelänge igen. Där fanns två toaletter och ingen kom ut, jag höll på att bli knäpp. Efter en lång stund kommer en kille och en tjej ut ur den ena och han säger "vi kramades bara lite, det är väl okej?" - eww. Och neej. Jag smällde igen dörren som svar. Trevligt att gå in där sen... Sen satt vi i alla fall och pratade och flummade till de tände ljuset och skulle stänga baren. Vi sa adjö, men Linn kommer på min födelsedag och över Chanukka :D hurra hurra! Plötsligt skulle jag ta mig hem själv genom natten till där jag bor nu, det har jag aldrig gjort förut. Självklart missade jag en buss som jag vet går till Gullmars, och jag minns inte vilket nummer bussen har som går direkt till mig, så jag ställde mig runt hörnan från Kelly's och väntade på Södertälje-bussen som går förbi Gullmarsplan. Det var en bisarr upplevelse. På bussen satt en ensam man och spelade reggaemusik mitt bland allt annat folk ombord. Kvinnan jag satte mig bredvid satt och stirrade på mig typ hela resan. Stämningen var riktigt flummig. Sen var det lite obehagligt att gå sträckan hem från Gullmarsplan sen men det gick finfint och jag var i säng 03.20.




Nu är jag nyvaken, gick upp för en timme sen och har inte ens ätit frukost än. Snart är det jobb! Och imorgon Kunden är kung-kurs! På fredag är det Disturbed-konsert! På lördag ska vi fira Andrea, förfest och utgång i nättröjor!

Bonden


Igår hade Simón klubb på Bonden igen. Elias bjöd dit vänner och pooff så var vi typ 17 personer där!



Illa


Tror jag håller på att bli sjuk... Mår jätteilla och har ont i magen, ont i huvudet och känner mig helt slut bara, har varit så sen jag vaknade.

Trist när jag vill skriva om allt trevligt jag faktiskt gör nu när jag har tid, men jag orkar inte.

Kort resumé:
Förra helgen var det gymnasiereunion
Hemprov i svenska som tog ett dygn
MVG- på spanskaprov vilket ledde till MVG i betyg!
VG i samhällskunskap (med MVGpotential)
Jobba för första gången på flera veckor
Kai fyllde 20 och hade hemmafest
Fika med Saran och Ida (flera timmars socialiserande!)
Jobba lite mera
Försöka få tag på Metallica-biljetter (gick inget vidare)
Pratat med CSN, verkar vara okej trots IG i svenska :)

Jobba


Så jag hoppade in på ett extrapass igår eftersom jag inte jobbat på så länge och ville träffa lite folk.
Det var nice, komma precis när de öppnat och gå precis innan de ska stängstäda, muahaha! Soft pass.
Sen passade jag på att gå på bio efteråt (eftersom sista filmen inte börjat än), Eagle eye, när Elias var på konsert. Jag fattar inte varför den fått så sunkig kritik, jag tyckte om den! Men det visste jag typ att jag skulle göra, det är en ganska Mina-film. Ringde Elias när jag var på väg hem, och han var på Slussen och jag var på väg dit ändå så vi möttes upp. Sen kunde jag inte låta bli att åka med honom hem när jag egentligen skulle hem till mig :) Så nu har vi sovit bort halva dagen, skönt skönt.
Ikväll är det jobba. Eller ska jag jobba? Jag kan inte bestämma mig. Danne erbjöd sig att ta mitt pass, och det vore skönt att vara ledig, men å andra sidan så kollade jag mina senaste månadstimmar och jag har inte alls jobbat mycket, nästa lön blir väldigt snål. Så jag borde "jobba ikapp" lite... Blö, att det ska vara så svårt. Äh, jag tror jag jobbar ändå.

Beslut


Så igår var jag jätteledsen, arg, sur, besviken, förvirrad och storgrät i telefon med Elias efter att läraren ringt.
Han var jättestöttande och sa att vi skulle ringa skolverket och fråga om man kan göra en prövning eller om jag får läsa om ämnet på en gång, och vi började fundera på vad som händer med CSN etcetera. Och så klagade han sig över min lärare (vilket jag också behövde höra). Efter allt mitt slit så får jag en slags utskällning över att mitt prov inte var på högskolenivå medan jag liksom pluggar på komvux som är gymnasienivå?
Jag var ledsen hela dagen igår, riktigt ledsen. Så vi kom fram till att jag skulle hoppa av, att hon får ge ett IG (tungt, men bra beslut) och att jag får läsa om ämnet sen helt enkelt - igen - eller göra en prövning. Så jag struntade i att göra svenskauppgifterna jag skulle göra, och spelade lite TV-spel för att muntra upp mig själv innan vi åkte på bio och såg Vicky Cristina Barcelona. Kanske inte någon lättsam film, men den var väldigt bra. Jag behövde göra något trevligt bara, träffa lite folk (vi gick med Sabina och vi såg filmen på mitt jobb), och det var kul att prata lite med trevliga människor. Det slutade med att jag frivillade mig att jobba idag, haha. Så nu ska jag jobba för första gången på flera veckor, som en slags bekräftelse för mig själv att jag är klar med plugget och att jag kan göra andra saker. Det känns bra. Nu har jag bara spanskan att tänka på och det känns kul! Jag har fått bra betyg och känner att jag hänger med :)

Hela svenskagrejen suger hårt, och jag är fortfarande frustrerad men nu har jag skickat ett mail till läraren och förklarat att jag hoppat av och nu ska jag bara ta reda på hur det påverkar mitt CSN. Det kändes jättejobbigt men nu känns mitt beslut bra i alla fall. Det får gå som det går, det är okej.

Så ikväll jobba, imorgon jobba sen ut och fira Kai, lördag ledig och fika med Saran och Ida, söndag jobba. Känns bra.

Suuuck


Efter allt strul med svenskaprovet så var jag ju superglad bara av att ha skickat in det. Så jag hann inte korrekturläsa eller gå igenom det alls, jag bara skickade in det eftersom jag redan var sen. Trodde jag inte skulle behöva tänka på det mer utan gå vidare med de andra uppgifterna bara.
Nu ringde min lärare precis och sa att jag inte hade källhänvisat tillräckligt och gav mig värsta föreläsningen om att man på högskolan minsann ska kunna det och att det inte spelar någon roll om man hade gov vilja för det skulle bli underkänt, och jag kan inte göra såhär om jag vill ha ett högre betyg etc och efter att hon diskuterat mitt prov men kollegor så har de bestämt att JAG SKA GÖRA ETT OMPROV. Precis vad jag behövde! Kul! DET TAR 5 TIMMAR OCH HON SKA TYP STÅ OCH TITTA PÅ. Sen ska jag åka direkt till jobbet (och jobba för första gången på flera veckor) och sen gå ut på kvällen och fira Kai. Mmm, kul, jag kommer vara helt slut. SUCK. Jobbiga svenska B som jävlas med mig än. Jag blir ju liksom Aldrig klar.

PANIK


Så, jag satt uppe till 05.20 med arbetet. 05.20!! Helt galet. Men så var jag äntligen klar.
Det skulle skickas in idag klockan ett så vi ställde alarmet på 12 så man skulle hinna korrekturläsa och gå igenom.
När vi satte på datorn idag så fanns det ingenstans. Det var borta. Senaste dokument? Nej. I min mapp? Nej.
Jag visste inte om jag skulle gråta eller bli arg. Jag hade suttit med det där provet i ungefär... 12 timmar? 12 timmar! Och nu var det borta! Jag fick maila min lärare och skriva vad som hänt, och skickade in svaren på de få frågor jag redan hade sparat sen innan. Men det var ju en betydligt liten del av provet, som inte hade gett mig G. Men klockan ett skulle det vara inskickat, så jag skickade in, skrev att jag helt enkelt fick göra om det (ja, göra om det!!).
Elias började leta i recovery files och jag vet inte vad medan jag la mig på hans säng och fick en känsla av total likgiltlighet, uppgivenhet, jag bryr mig inte längre, jag orkar inte, jag ger upp. Och medan jag låg där på sängen så somnade jag. Vaknade för 5 minuter sedan av att Elias säger "jag tror jag har hittat den", varpå jag säger "tror?", och visst var den där! Det tog en timme plus nedladdade program och google-sökningar och jag vet inte vad!
Så nu skickade jag in den alldeles nyss, utan korrekturläsning, ville bara bli av med den. Nu är den inskickad. It's over. Jag kan typ inte vara mer lättad.

All nighter


Inflikning:
Sitter uppe och gör mitt prov som ska in klockan ett imorgon/idag. 24 timmar har man på sig och det behövs verkligen!

Pluggångest


Jag har fet ångest. Idag var min sista samhällslektion (trodde jag) med betygsamtal bara. Jag fick veta att jag fick MVG- på senaste uppgiften och muntligt ligger jag på MVG men "skriftligt" ligger jag på VG så läraren visste inte riktigt vad hon skulle göra av mig. Hon erbjöd mig att antingen ta ett VG eller få en kompletteringsuppgift till nästa vecka, och om jag gör bra ifrån mig på den så får jag MVG. Det är ju jätteschysst och jag blev glas och hon var uppmuntrande och det kändes bra tralala. Senare insåg jag att det innebär att kursen inte alls är slut än och jag ville bara koppla av nästa vecka efter den här veckans 4(!!) prov. Men nähä.
Hemma skulle jag plocka ihop mina plugggrejer och åka till Elias eftersom jag har prov tre dagar på raken nu från och med imorgon. Torsdag: Spanska. Fredag: Svenska B. Lördag: Svenska B nationella. Härligt schema liksom. Så läste jag mailet om nationella provet och detaljen att man ska läsa häftet man fått hemskickat ordentligt eftersom man ska skriva om ett ämne ur det häftet och jag inser VILKET HÄFTE? De har inte skickat mig något. Inte nog med att jag ligger jättemycket efter i svenska och läraren säkert tror jag är dum i huvudet, nu har jag heller inte nån aning om vad provet handlar om! Så jag försökte ringa skolan i typ en timme och blev omkopplad och grejer men ingen svarade och slutligen lämnade jag ett meddelande hos nån som nån sa att jag skulle prata med... Hm.
Så jag är tre uppgifter efter i svenskan - KUL - och ska ha prov så saker jag inte har någon aning om... Och mittemellan de två proven ska jag på gymnasiereunion och ha kul (huur?) och träffa folk och sen gå upp tidigt och ha mer prov.
Nu hemma hos Elias tänkte jag att han kunde förhöra mig på spanska inför imorgon och han bara ser på mig när jag inte kan några av svaren, typ. Jag har tydligen halkat efter en hel del där med, fattar ingenting av "jag ska" och "jag har" och blabla! Gah!
Slutsats: Om två dagar tar mina tre kurser slut men jag är inte klar med någon av dem än. ÅNGEST.

Högbergs


Här kommer lite bilder från i lördags :)


Personalparty



Så i fredags var det äntligen dags för bowling med jobbet!
Planen var att ses vid bowlinghallen kl 13 och först äta lunch och sen spela två partier bowling. Sus föreslog att vi kunde ses hemma hos henne innan för snacks och drinkar, så klockan 11 var jag i Sickla udde och hemma hos Sus. Vi som kom tidigare var jag, Filippa, Danne, Andreas, Niklas och Elias, varav några kom strax innan vi skulle gå. Jag hade dessutom sminksession med både Filippa och Sus och stackars Danne fick både glitter i håret och på ögonen. Det råkade bli så att det inte alls blev snacks utan bara drinkar och jag drack entusiastiskt nog lite för många. Så när det var dags att gå så hade jag ont i huvudet och var rätt fnissig och flummig. På något sätt kom jag sist också...
Framme vid bowlingen så väntade resten av sällskapet och vår chef Janne. Lunchen var färdigbeställd och alla verkade nöjda med sitt val, och jag höll ett litet tal (Jonatans kommentar sen var typ: "var du lite full, Mina?") eftersom jag var så glad att alla var där. Efter en välbehövd lunch så mådde jag bätte.
Sen lottade jag lagen och själv hamnade jag med Dennis och Sofia. Det vinnande laget var Adam, Danne och Boris men den vinnande spelare var Niklas. Jag var superstolt för att jag slog personbästa och inte alls kom sist. Jag tror jag hamnade på typ plats 12 av 17 eller nåt... Jag är mycket nöjd!
Det kändes trist att bara åka hem sen så Sus föreslog att folk kunde komma hem till henne igen. Hon, Micke, Sofia, Johan, Filippa och Jessica gick dit medan jag och Elias spanade på elektronikprylar med Andreas och Jonatan. Sen skulle de jobba så jag och Elias gick till Sus igen. Där satt vi och drack lite mer drinkar och gjorde fina hours derves (eller vad det nu heter) men Jessica och Filippa drog. Sen kom Classe och vi roade oss med att se på Mtv och The X-Effect och Next, haha! Slutligen gick Micke, och när jag och Elias skulle gå så tänkte Johan och Sofia också gå men det slutade med att de åt tacos hos Sus och Classe istället.
Elias och jag begav oss till Gullmars och intog varsin kebab innan vi skulle hem till Kai på fest. Det var snarare en liten gathering av folk som lekte ölspel och lyssnade på techno, heh. Så vi hängde där i några timmar innan vi alla tog bussen till stan och jag och Elias åkte till mig. Hannah var uppe så vi satt och diskuterade till typ tre på natten.
Lång men trevlig kväll, alltså!



Igår var det dags för utgång igen, dock utan jobbfolk.
Jag bjöd med Saran plus pojkvän plus vän och Elias fick med sig nästan hela sitt gäng ut. Vi var på Högbergs vid Slussen som är rätt bra, alla verkade nöjda. Eftersom vi gick ut ganska tidigt så blev det inte supersent heller. Vi var bland de sista som gick och vi drog redan vid ett så man var inte superslut imorse.

Nästa vecka är det gymnasiereunion för min del! Det ska bli middag, uppträdanden och nåt band som ska spela.
Dan efter är det stora nöjet nationellt prov på morgonen. Sen ska jag kanske på releasefest hos Judiska Församlingen.

Trevligt med två lediga helger på raken, yay för mig!

Jobbigt



Där fösökte jag vara fyndig med rubriken...

Idag är det lunch&bowling med mina kära arbetskamrater som står på schemat!
Jag har mindre än en timme att göra mig i ordning innan jag ska hem till Sus för drinkar och snacks, sen ska vi gå tillsammans till bowlingen. Det ska bli riktigt sweet.
Jag har suttit uppe med några arbetskompisar i telefon igår, det är skönt att jobba med folk man verkligen tycker om! ..men nu fick jag inte sova så myclet jag ville för att jag pratade i telefon till klockan ett! Sen somnade jag två. Och gick upp strax efter nio. Gny.
Anyway, det här har jag sett fram emot länge så nu ska jag ha kul kul kul!

Impuls


Gick på stan när Elias var i skolan och impulsköpte en väska (stor, jag som alltid har små) och underkläder, strumpor, smink.. Lite sådär blandat. Pooff, 640 spänn! Hjälp!
Sen mötte jag upp Elias. Vi gick och spanade på kameror (han har blivit sugen på att köpa en proffskamera) och delade på en kebabtallrik. Sen frågade han mig om han fick låna pengar till en kamera nu.. och pooff! Jag var 4000 kronor fattigare och han 2000 kronor fattigare och Elias var plötsligt stolt ägare till en D60.
Massor med impulsköp som snodde måånga av mina skördade simdaler (ja, jag är en nörd).
Så nu ska det bara se till att användas flitigt också, så det inte var i onödan!

Btw, fick jag nya byxan hemskickad idag, ska se om den passar :)


5 år


Igår, 1 oktober, firade jag och Elias vår 5-årsdag!
Vi möttes på Slussen för att gå på trevlig grekisk restaurang på söder, och sen gå på bio. Hellboy II är väl ingen romantisk film, men vi satt på balkongen, där man sitter två och två. Middagen var god, bion var trevlig och sällskapet bäst såklart. Jag hade på mig mina nya skor (som jag inte kan gå i) så det var lite plågsamt att gå hem sen. Sen åkte vi hem till min mami och drack te och löste korsord, och masserade varandra innan vi gick och la oss :)
Yay för oss.

(hm, det står att jag skrev det här samma dag men det gjorde jag ju inte...)