Ich habe hunger!


Jag vet, jag vet, det är spanska jag pluggar men jag vet inte hur man säger det på spanska... Nu har jag dock ÄNTLIGEN fått mina spanska- och samhällsböcker jag beställt och redan nästa vecka är det prov så nu är det go time. Intensivpluggandet begins now (hur ska det gå..?).
Jobbat i helgen med underbemanning och slut på produkter och allmänt klagomål från kunder som vanligt. Det känns skönt att jag inte jobbar på två veckor nu!
Lönen kom förra veckan, visserligen var den på mer än den brukar, men poff så försvinner massor med pengar på dels högre hyra än vanligt och på alla studiekostnader. Jag läser tre ämnen på Komvux och har köpt billigaste böckerna jag kommit undan men ändå kostade det 310+310+730=1350. Hmm okej, det kanske inte var så hemskt men i alla fall, räkningarna fördubblades den här månaden och det är inte ens september än och jag har inte så mycket cash. Till råga på allt ska jag ju köpa höstens/vinterns konsertbiljetter också: Mustasch (29 nov) 295kr, Disturbed (31 okt) 330kr, The Haunted (6 okt, 250kr), plus Opeth (17 dec) som jag redan betalat för. Sen är jag sugen på 3 doors down (6 nov, 325kr) och Vince Neil (haha! 14 dec, 375kr). Likamed 875kr plus serviceavgifter plus eventuella 700kr till = 1575 kr på konserter! Huga.

Ikväll ska jag, Elias+bröder på bio så nu måste jag dra! Hasta la vista, amigos!

KomVux


Så, internet hemma funkar fortfarande inte :(
Jag väntar på den nya dosan för att se om det funkar eller om det är nåt annat fel.

Det har gått lite hastigt och lustigt, plötsligt har jag börjat på KomVux!
Jag hade ju sökt både högskole- och KomVuxkurser, efter att jag fått reda på att jag inte kommer in på högskolan eftersom mina betyg inte räcker (suck!)... Så jag sökte Sve B, Sam A och Spanska steg 1 och 2 för skoj skull. Men eftersom jag redan fått IG i Sam A på KomVux-nivå var jag orolig att jag inte skulle kunna få studiemedel etc etc. Så jag och Elias gick till CSN i tisdags för att prata med dem, och så poff så hade jag fyllt i en CSN-blankett om heltidsstudier på KomVux-nivå. Och idag morse (jag gick upp tidigt för första gången på länge!) åkte jag till NTI-skolan för att registrera mig på Sve B - som jag redan ligger efter i eftersom det tydligen började för en vecka sen(!!)! Och så nästa vecka är det upprop i Samhälle och Spanska.
Nu måste jag fundera på hur mycket jag kan jobba närmaste halvåret så jag inte går över min CSN-gräns etc etc. Så jag ska bara ta fasta pass från och med nu, inget extra (inget Rigoletto antagligen), för det vore bittert att bli återbetalningsskyldig.

Anway, vuxenpoäng för att jag ska försöka ta tag i mina studier.
Håll tummarna att jag lyckas komma ikapp med det jag redan är efter med, i alla fall.

Paus


Internet hemma hos mig funkar plötsligt inte, så jag har inte kunnat data där på över en vecka, därför har det inte blivit något skrivet. Nu är jag hos Elias så det blir lite uppdatering efter en hel veckas paus.

Så, jag blev rätt sjuk efter all hets förra veckan. Mamma var rädd att det var halsfluss men jag orkade inte gå till doktorn utan tog det lugnt och grämde mig för att jag missade hela Pride :(  Dock orkade jag mig in till stan för lördagen för att se på paraden. Det regnade, jag var oduschad och äcklig och fick stå och vänta i nästan en timme. Sen ringde Jonna och sa att hon hoppade in i paraden bakom QX-bilen så jag gjorde också det men det var kanske 500 personer som gick där så vi hittade inte varandra och jag gick i paraden sista halvtimmen helt enkelt. Man var blöt och sjuk och jag bar på tung väska och det hela var rätt jobbigt men ändå superkul, man fick en adrenalinkick med allt folk! Cirka 450.000 personer som såg paraden!
Sen var jag hemma och sjuk lite mer, hade lite filmkvällar hemma med Elias och så, och mamma ringde doktorn och bad henne skriva ut slemlösande till mig så jag ändå hade något, men det har fortfarande inte gått över ordentligt så jag gick till jobbet ändå i fredags och där var det typ kaos. Personal hade inte dykt upp och vi var extremt underbemmanade och allting var superhetsigt och jag slet som en hund. Men sen åkte jag och kollade på fyrverkerier på stan eftersom det var 08-dagen. Så det var uppmuntrande.
Om halsen inte är bra nästa vecka dock så ska jag boka en läkartid ändå, för då har jag haft ont i typ två veckor, det är ett tag..
Idag har jag i alla fall slappdag, innan jag jobbar imorgon och på tisdag. Får väl se hur bemanningen är då...


Pridebilder: