Bonden VS Baba


Igår kväll var en superbra kväll :)
Jag och Elias köpte läsk och chips och Jonna, Vagge, Jonatan plus vän John kom över till mig och drack drinkar. Hannah kom och höll oss sällskap ett tag innan vi gick och hon skulle plugga. Min första mini-fest här, alltså!
Sen drog vi vidare till Bonden Bar där det var Chemical Brother VS Prodigy-kväll arrangerad av min kompis Simón. Där hängde vi ett tag (och jag drack kvällens drink: Smack my bitch up)innan vi skulle dra vidare till Kelly's men det var bara Jonatan och John som kom in. Jonna och kompis Linn som mötte upp innan Bonden, åkte hem, medan jag, Elias och Vagge drog vidare till Baba Sonic. Där stod Bartu i dörren (jobbade på min gymnasieskola samtidigt som han jobbade som dörrvakt) som jag inte träffat på länge. På Baba träffade Vagge några han kände men vi hängde inte med dem, utan satt i soffa och snackade och drack lite mer innan vi gick till Slussen för lite McD-mat. Sen lokaliserade jag och Elias var nattbussen gick hem till mitt nya hem :) Den stannar verkligen supernära huset, lyxigt! När vi skulle lägga oss kände jag mig lite illamående, vilket jag inte riktigt förstod varför eftersom jag inte känt mig full på hela kvällen, och när jag vaknade till tidigt imorse så mådde jag verkligen illa.. men efter sömn och frukost så mår jag prima ändå :) Jag var lite besviken på att jag inte kände mig berusad, men Elias var rätt lullig. Nu när jag tänkte efter så drack jag rätt mycket ändå.. Tre småglas drinkar hos mig, en Xider på tunnelbanan, en drink på Bonden och en drink på Baba.. jag börjar bli rätt tålig! Jag som dricker så sällan. Kanske för att jag är tjock :)

Anyway, igår var jag informationsmötet på Södertörn och satt och var helförrvirad och tyst i typ en timme för de pratade om Internationell pedagogik och jag bara tänkte hela tiden att det inte var det jag sökt! Så presenterade de kursplanen och allt och jag förstod ingenting, jag hade inte sökt något program, bara en kurs. Och den var inte i Internationall pedagogik utan Barn- och ungdomspedagogik så jag förstod ingenting och tyckte det hela var rätt meningslöst. Sen visade det sig att några andra där också sökt det jag sökt och det här var en slags sammanfattning för båda (eh, not) för att den ansvariga för min kurs inte kunde komma. Så jag fick ett papper med info om min kurs istället. Bra. Det var några tjejer som passade på att fråga efteråt om de kan komma in trots att de inte hade lika mycket poäng som man behövde, och den asvariga sa att det borde gå bra ändå, så jag frågade detsamma men om min kurs, och hon sa att hon skulle sätta en markering på mig. Så vi får se.

Beslut


Jag ska fortfarande gå på det här informationsmötet på Södertörn idag, tänkte jag, även om jag inte kommer in.. Elias tyckte att jag borde fråga någon ifall man kan komma in på reservplats trots att man inte har betyg nog.
Och igår av frustration så var jag rationell och sökte KomVux-kurser, massor av dem. Svenska B, Samhälle A, Spanska steg 1+2 (det var ju så länge sen, lika bra att börja från början) och  Grafisk kommunikation A. Så någon slags plugg blir det i höst ändå...

Berlin

Nu var vi hemma igen. Planet var försenat så vi landade först vid midnatt i söndags. Dock hittade vi direktbussar till Gullmars, vilket passade utmärkt, så vi var hemma vid två på natten.
Det kommer bilder och ordentligare förklaring, men vi börjar lite lätt :)
Hotellet var jättebra, vi fick inte ett rum med snedtak, men annars såg det likadant ut som bilderna med gröna färgen! Det var fint väder och vi promenerade massor hela tiden. Jag lyckades bränna min näsa första dagen, såndär ful solglasögonbränna så resten av tiden gick jag runt utan solglasögonen för att kompensera.. Vi hade picnicar, åt frukost vid fontäner, tog bilder, åkte upp i TV-tornet, smugglade in booze på hotellet, såg på Eurovision-finalen, gick på judiska muséet, såg Speed Racer på bio (billiga biljetter men asdyrt godis!), åt på restaurang, turistade i allmänhet och hade trevligt bara. Jag envisades med att försöka beställa på tyska hela tiden, men jag kan ju inte tyska, så de svarade på engelska för det mesta, haha. Men jag kan ju mer tyska än jag trodde ändå ;)
Men som sagt, bilder och sånt kommer!

Så natten till igår blev det sent och sen skulle jag upp och fixa med alla papper till Japan-resan (jag har ju sökt en utbytesresa till Asien, som jag skrev i tidigare inlägg, så det var kopior av betyg och sånt som behövde fixas) och sen skulle jag till jobbet. En timme tidigare, eftersom det skulle vara konferens och vi skulle ställa upp bord, duka upp mat och koka litervis med kaffe. Sen var jag själv i kassan. Kul. Konferens OCH biobesökare (Indiana Jones hade premiär i torsdags) så det var en del att göra. Sälja biljetter, ha popcornkö, få frågan om jag kan öppna fler kassor (men jag har bara två händer, sorry), koka kaffe, duka upp mer mackor, sälja biljetter, hälla upp popcorn, städa upp kaffe, fylla på mjölk, etc etc, ni fattar. Jag är inte så sugen att jobba nästa gång det är konferens, om man säger så. I alla fall inte själv! Kalinka som var foajévärd hjälpte självklart till men hon behövde ju riva biljetter också så när det var en superlång kö så kunde hon inte göra så mycket.
Anyway, vadå Japan-resa undrar ni ju? Jo, Japanska ambassaden har någon slags utbytesresa för folk från olika länder som ska åka till Japan i två veckor och lära sig om kulturen där och resa runt lite och testa att bo hos en familj etc. Man skulle skriva en presentation om sig själv och en uppsats om den japanska kulturen i Sverige. Jag är inte bra på uppsatser men jag skrev en och är väldigt taggad efter den research jag gjorde och allt googlande. Jag vill till Japan! Men de väljer typ bara 1 eller 2 från Sverige, så vi får se.. Men jag har lyckats med konstiga saker förr, hehe.
Jag får veta i juli i alla fall, och resan är i september-oktober. Samtidigt har jag fått mailinfo från VHS (högskoleverket-någonting, intagning iaf) och de påstår att jag inte grundläggande behörighet! För att få slutbetyg behöver man ha 90% godkänt och jag fick slutbetyg. Men här står det att jag inte har grundläggande behörighet för att jag inte har 90%. Jag fattar inte. Är det för att jag fick IG i samhälle? Jag har ju ändå slutbetyg.. Jaja, så nu verkar det som om jag inte alls får plugga i höst :( Nu måste jag istället läsa på Komvux - igen! Suck.

Achtung baby


Idag åker jag och Elias äntligen till Berliiin!
Igår var det packa hos mig som gällde, sen se på melodifestivalendeltävlingnummerett hos Elias, sen åka hem till mig och sova och nu packa klart och åka med väskan till Elias, innan vi åkeeer. Wie.

Vi ska bo på
BaxPax Hostel som verkar vara jättemysigt att bo på under sommaren!





P.S.
Jag har i snitt 4,19 unika besökare per dag.
Undrar vilka som läser.. ni kan väl skriva en kommentar och säga hej så jag vet? :)

Bilder


Hittade bilder Mia tagit på mig under 2007.
Jag tycker inte om att kolla in i kameran, det blir finare när man tittar bort.

image13

image14

Kombo


Så, nu bor jag här!
Efter mycket om och men och tidsfördröjning och bärande och städande igår så fick jag in mina grejer i rummet och har sovit en natt här, med Elias (men inte med Hannah!). Det strulade nämligen med hennes säng så det slutade med att hon sov hos sin mamma, otippat nog. Men vi ska äta middag ihop ikväll, jag lagar!
Allting är absolut inte allas uppackat, just nu håller Elias (och jag) faktiskt på och sätter ihop den första av mina två byråer. Pust. Sen ska allting läggas i, TVn ska tas fram, etc etc. Det är kul!

Nu ska jag göra mig hemmastadd och fixa och trixa i två dagar innan jag och Elias åker till Berlin på onsdag :)

Today's the day


Idag är självaste flytten :)

Jag har kommit på massor med saker jag måste ta med, så det blir massa extra kassar ändå. Som smink, parfymer, fler tröjor, tvättkorgen, lakan, kuddar, etc etc! Jag orkar inte ens ta med allt idag, för det blev så mycket.
Men vet ni vad jag verkligen ser fram emot? Det är att sätta ihop mina IKEA-byråer och börja lägga ner kläder i dem! Jag har inte haft någon byrå hemma så jag har jämt lagt mina kläder på en hög i en stol eller någon annanstans dumt, så det blir typ första gången för mig nu...


Igår var jag och Elias på HoodStock i Skärholmen, eftersom Jonna och hennes bror typ jobbar med det och hjälpte till under självaste arrangemanget så vi kom och spanade lite men det var rätt förvirrat då, tex filmen jag ville se, den hade FanZingo tappat bort. Så vi stannade inte så länge, men jag tror Jonna uppskattade att vi kom. Sen åt vi på McD tillsammans :) Efteråt åkte jag och Elias in till stan och gick på bio, Dumpad, på min gamla bio Söder. Jag hälsade på folk jag inte träffat på länge och filmen var ganska så kul. Sen fick vi sms att Andrea och några fler skulle till Ace så vi åkte direkt hem och lagade snabbmiddag (åh så gott! sallad med stekt kyckling och vitlökssås) och sen rusade till Ace för att komma in innan inträdet. Men nej, vi fick köa i typ en halvtimme och betala 100 spänn ändå. Trist, men jaja. Väl inne så var Andrea, Jossan och Jenny+hennes kompisar där och vi hängde med dem. Nästan alla träffade någon man kände, jag såg i alla fall Emelie och Kalle (Kalle har varit i Australien i flera månader, jag har inte sett honom sen min födelsedag) så det var kul! Elias träffade flera från sin grundskola. Självaste Ace var väl inte direkt spännande, musiken var knas och det var dyrt i baren, men vi hade det okej och det var kul att träffa vänner. Snacka om en heldag!

Sparkle sparkle


Idag har jag och Elias varit duktiga och gått på stan och spanat och köpt lite saker till mig.
En tvättkorg från Lagerhaus, en sminklåda från Åhléns och så Def Leppard's nya skiva!

image12

Mitt skiva har dock inte det här omslaget, eftersom jag köpte Deluxe Edition och det är en CD+DVD så det ser ut som en liten bok typ. Yay för det. Samtidigt vill jag ju ha "vanliga skivan" också, som ser ut som bilden här, jag är ett crazyfan så jag får väl köpa den också.. Hehe.

Hälften klart


Tadaa!
Alla kartonger och byråer och bord är nu hos Hannah. Eller oss, kanske man ska säga.
Elias och hans mamma och jag körde dit i två omgångar och byråerna var djävulskt tunga och ansträngande, nu har jag ont i ryggen.. Krångligt utan hiss. Men det gick bra, allt står lite här och var och på söndag är det organiseringsdags. Nycklar har jag fått också!

Packa Plocka Planera


Okej, idag gäller det.
Jag och Elias gick upp någolunda tidigt och började paketera saker, med fortsättning från igår. Jag har packat ner tröjor, byxor och kjolar (inte alla jag har, men många av dem), datorn, kopplat ur TVn, strumpor, lampa, pärmar, böcker, DVDs, LPs, ställt datorbordet och TVn vid dörren och nu funderar jag på vad som är viktigt att få över idag och vad som kan vänta lite.
Ikväll ska Elias mamma hjälpa oss att köra någon vända med grejerna, men jag kan inte börja möblera idag. Hannah bor ju i det rummet nu som jag ska ha, och hon kan inte flytta över allt sitt själv och särskilt inte förrän hennes säng kommer, nu sover hon i min (framtida) bäddsoffa. Så hennes pappas ska köra över sängen på söndag och då ska hon städa ur sitt rum och jag ska plocka in alla mina grejer. That's the plan.

Så mellan idag och söndag ska jag fundera ut saker jag behöver köpa som behövs omedelbart. Som en tvättkorg, papperskorg, handdukar, sminklåda, lådor till garderoben, hårborste och en datorstol!
Allt annat tar vi som det kommer.

Nästa vecka bor jag inte hemma längre!

Suck


Det känns som om allting går lite fel just nu. Telefontjafs, dolda irritationer och jag som inte vågar säga vad jag tycker som vanligt och när jag faktiskt säger vad jag tycker så blir det fel ändå. Varför ligger det frustration i luften?

Borde


Medan tvätten tvättas så försöker jag plocka ihop flyttkartonger men fattar inte hur man gör (haha) så jag får be pappa om hjälp. Snacka det går långsamt att packa!
Just nu kollar jag på Desperate Housewives, sen ska jag duscha och ikväll är det Plaskis-möte.

Jag borde:
- packa
- sortera kläder
- skaffa en sminkväska (att det ska vara så svårt att hitta vad man vill ha)
- fundera på om jag ska köpa ett sidobord eller inte
- dammsuga mitt rum
- sortera alla mina CD-skivor
- packa mera
- köpa en förvaringslåda för garderoben
- duscha nu så jag hinner lämna tillbaks filmen innan mötet

Allmänt


Nu har jag jobbat två dagar på bion, och från och med idag börjar min 1-månads-"ledighet". Förutom medarbetarsamtalet på måndag då. Jag har hört av mig till Söder och sagt att jag vill ha extra pass där om det blir något ledigt, hmm, var förbi där häromdagen och de har bytt koder och kort och blabla, jag hittar ingenting längre! Har skickat ett mail till några andra biografer också, men det är ju inte direkt personalbrist under sommaren, så vi får se. Något måste jag jobba :/

Ikväll ska jag hänga med Sabina från bion, det känns som om det var jättelänge sen vi sågs. Har inte sett Mia på länge heller, förutom lunchen för nån vecka sen då. Får se om det blir ett till bokklubbsmöte?

What's on my mind lately är om jag ska köpa Hannahs bäddsoffa eller bila över min säng när jag flyttar... vad svårt det ska vara! Och planera vad man ska ha med sig är inte lätt. Men det ska ändå bli kul kul kul!

Stranger


Nu har jag laddat upp en av mina filmer på Strangers hemsida :)
http://www.strangerfestival.com/node/2085
Den här presentationsfilmen bads jag göra till workshopen jag åkte på i Amsterdam. Så det är inte menat som en tävlingsfilm men de tyckte den var bra och uppmuntrade mig att skicka in den.

Problemet är bara att den andra filmen - som jag faktiskt gjort som en tävlingsfilm - krånglar massor. Eller, Lava krånglar.. De skulle bränna den på skiva till mig men varje gång så blir det något strul och skivan fungerar inte att spela. Jag blir knäpp! Så nu kan jag inte skicka in den till tävlingen :(

Sommar


Som ni såg i förra inlägget så har jag inte fått några pass nästa löneperiod (11 maj-10 juni) så jag kanske måste börja se mig omkring efter jobb... i alla fall omjag inte får några pass under juni/juli/augusti heller! Det schemat skulle vi fått idag men det har vi ju självklart inte fått... Jag måste ju veta hur fattig jag kommer vara, med tanke på pass och flytt (nu blir det ingen ny TV alltså, snyft) och resor jag har inplanerade. Men, rätt trevligt ändå, så är jag ju liksom ledig en hel månad nu efter lördag. Så jag hoppas på fint väder och allmänt sommar så jag kan ha kul ändå :) Störigt att jag inte får några pengar bara... Men jag har tid att vara social! Hör av er! :)

Fattigt


Jaha!
Jag var den enda som inte fick något schema i facket innan chefen gick på semester. Så jag har blivit knäpp för att jag inte kunnat planera något men nu är han tillbaks och så mailade han mig och sa att jag inte fått några pass :(
Så kommande löneperiod tjänar jag ingenting! Och inte heller får jag mina pengar från skatten i sommar, utan först i vinter :(
KUL när jag precis ska flytta! Suck!

Tequila!


Min hobby just nu:
mtv.se/tilatequila :D

Pimp my room


Jag spanar på internet vad saker och kostar och funderar på vad jag vill ha....


image8
Ska jag ha en 22-tummare från Webhallen för 2990 kr?
image9
Eller en 20-tummare från Elgiganten för 1990 kr?

image11
Ska jag ha en DVD/VHS från Elgiganten för 1069 kr?

Planera


Nu är det vååår. Häromdagen hade jag, Elias och Jonatan picnic i Tessinparken och det var supertrevligt. Och igår drog vi till Mosebacke och ölade med Vagge (i typ en minut, han jobbade). Idag ska jag egentligen flytpacka men jag har en latdag och det är rätt skönt.
Mysko, nu är jag plötsligt köplats 9 på en lägenhet i Hässelby (typ 100 meter från min gymnasieskola) och är kallad på visning! Vilket är värsta grejen men ändå är förvirrande. Borde jag gå på visningen liksom? Visst vill jag ha något eget men det ska bli kul att flytta in hos Hannah. Det är en mysig lägenhet och ett mysigt område och har bra läge och jag ser fram emot det :)
Elias pappa har gett mig flyttlådor och jag tänkte åka och mäta mitt rum snart så jag vet hur mycket grejer jag har plats med! Dessutom spanar jag på internet på platt-TV och DVD/VHS... Samt en ny mobil, kanske. Fast det blir rätt mycket utgifter på en gång! Dessutom måste jag typ hyra en bil för att flytta alla grejer och nån måste kunna köra den också. Nu är det typ bara en vecka kvar! Mellan 13-18e flyttar jag! Jag flyttar!

Valborg



Valborg blev inte så jättespännande ändå, eftersom jag på jobbet blev typ själv och fick göra inventering :(
Men sen ringde Vagge och sa att han var på Harry B James och jag åkte dit efter jobbet och vi hängde där till de stängde, det var riktigt trevligt. Sen jobbade jag dagen efter och var rätt mosig i huvudet. Sen fick jag superhuvudvärk och det blev fel i filmprogrammet och sen kom jättemycket folk och vi var bara två i kassan så det var en rätt så körig dag. Blä på det. Men sen fick jag beröm av chefen att jag räknat allt perfekt. Wehoo.
Har jobbat fyra dagar i rad nu, men idag är jag leedig! Och jobbar inte förrän på onsdag :)